tiistai 29. syyskuuta 2020

Puutalo Lahti


Sain työn alle suunnitella vanhan puutalon yläkerran remontin.
Tässä työssä oli paljon huomioon otettavia asioita: mm. ikkunoiden paikkaa ei saa vaihtaa ja keskellä tilaa sijaitseva iso hormi. Lisäksi yläkerrassa on täysin korkeaa tilaa vain vähän.


Lähtötilanne


Yläkerta on nykyisellään kokonaan ilman väliseiniä, wc:tä lukuunottamatta. Kaksi makuuhuonetta on vaatekaapeilla erotettu muusta tilasta.


Asiakkaan toiveet


Asiakkaiden toiveena oli saada tilaan kaksi makuuhuonetta, wc/kylpuhuone sekä pieni aulatila, josta tulisi tv:n katselutila. Pintamateriaaleiksi toivottiin luonnonläheisiä sävyjä mutta värejäkin saa käyttää. Ei liian modernia vaan vanhan puutalon henkeen sopivaa.


Pohjakuvat


Nykyinen pohja
  Uusi pohja


Aula/TV-tila
3D-kuva aulasta
Aulatilan porraskaide tulee kattoon asti korkeaksi, jolloin se on turvallisempi perheen pienimmälle.
Lattiaan tulee Timberwisen lehtikuusiparketti, sävy cotton, joka on vaalea ja luonnollinen.
Tapetti on Boråstapeterin mallistosta.


Wc/kylpyhuone

Kylpyhuoneeseen haluttiin suihkunurkkaus, wc ja pyykinpesukone. 


Materiaaleiksi valittiin lattiaan vaalea beige hexagon-laatta. Seinään luonnonvalkoinen suorakulmainen laatta pystyladonnalla. Kalusteet on valkoiset. Pientä kontrastia tuo mustat yksityiskohdat, kuten vetimet, wc-paperiteline ja suihkunurkkauksen kehykset. Makuuhuone 1


Makuuhuone tulee 8-vuotiaalle tytölle. Tytön toiveena oli saada pinkkiä ja vaaleaa. Huoneeseen toivottiin tilaa levitettävälle vuodesohvalle ja työpöydälle. 

Pintamateriaaleiksi valiokoitui lattiaan sama parketti kuin muissakin tiloissa. Seiniin Eijffingerin PIP-studio mallistosta kaunis vaaleanpunainen kaarikuvio-tapetti. 

Makuuhuone 2Toinen makuuhuone sisustettiin vanhempien makuuhuoneeksi, johon mahtuu myös vauvan sänky.
Pintamateriaaleiksi valittiin lattiaan sama parketti kuin muuallakin ja kahdelle seinälle tuli Boråstapeterin mallistosta kaunis ja rauhallisen sävyinen kukkatapetti ja kahdelle seinälle vaalea  lämmin beige maali, joka on samaa sävyä kuin tapetin pohjasävy.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti