maanantai 25. toukokuuta 2020

Työharjoittelu


Alunperin ajatuksena oli jakaa työharjoittelu kahteen osaan, jolloin olisin ollut maalis- ja huhtikuun ATV:lla ja toukokuun toisessa paikassa. Mutta hyvin poikkeuksellisen kevään takia en pystynyt tekemään kuin ensimmäisen työharjoittelun ja senkin hieman tynkänä. 

Harjoittelu ATV:lla


ATV eli Aninkaisten Tapetti ja Väri on rakennus- ja remontointitarvikeliike, joka kuuluu värisilmäketjuun. ATV:lta löytyy kattava valikoima pintamateriaaleja, kuten laattoja, tapetteja, maaleja ja lattiamateriaaleja. Lisäksi ATV toimii tukkuliikkeenä rakennusliikkeille.

Työnkuvaani kuului asiakaspalvelua monessa muodossa: opastusta materiaalien ja työvälineiden kanssa, hyllyjen täyttö, sisustuksien suunnittelu ja kassatyöskentely.

Asiakaspalvelutaustan omaavana minulla ei ollut vaikeuksia sen kanssa, vaan se on luontevaa ja mukavaa. Sen sijaan aluksi oli hankalaa kun en tiennyt tuotteista juuri mitään. Se asia tuli onnkesi nopeasti korjattua, kun asiantuntevat työkaverit jaksoivat neuvoa ja vastailla loputtomaan kysymystulvaani :). 

Värisilmäketjuun kuuluu tunnetila-sisustuspalvelu, johon kuuluu tapaaminen asiakkaan kanssa, jossa autetaan  asiakasta valitsemaan oikeat sävyt ja pintamateriaalit. Sain olla mukana näissä tapaamisissa ja tehdä visualisointikuvia asiakkaille. 

Tein mahtavan valinnan työharjoittelpaikan suhteen sillä tietämykseni pintamateriaalien suhteen oli aika vähäistä. Nyt sain kattavan "koulutuksen" lattiamateriaaleista, laatoista, tapeteista ja maaleista. Pääsin myös Tikkurilan järjestämään ulkomaalikoulutukseen. 

Kuten sanottua harjoittelu jäi koronatilanteen ja koulujen sulun takia vähän tyngäksi, koska minun piti toimia ne päivät, jolloin mieheni oli töissä, lasten kotiopettajana. 

Teknoksen sisämaalisävykartta

Tikkurilan sävyjä sisämaalaukseen

Tapettimalleja


NäyttöNäytön tein uuden omakotitalon pintamateriaalisuunnittelusta. Asiakas kaipasi apua kodin tupakeittiön, pesuhuoneen ja vessojen seinä- ja lattiamateriaalien sävyjen valitsemiseen.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi, asiakas lähetti kodin pohjakuvan sähköpostilla, jonka jälkeen palaveroitiin puhelimitse. Alun kartoituksen jälkeen tein asiakkaalle kollaasin, johon olin heidän jo valitsemiaan sävyjä ja minun ehdotukseni kerätty kokonaisuudeksi. 

Näyttö onnistui hyvin ja sain kiitettävän arvosanan. 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti