sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Projekti Yrjölä Osa 1

Alakerta


Sain alkuvuodesta työn alle suunnitella vanhan, alkuperäiskunnossa olevan rintamamiestalon "elintasosiiven" remontin. 

Tähän osaan kuuluu arkieteinen, wc, tekninen tila, kodonhoitotila ja sauna ja pesuhuone.

Asukkaat toivoivat eteiseen lisää säilytystilaa, jossa olisi huomioitu myös lastenvaunujen säilytys.

Kodinhoitohuoneesta toivottiin tilavaa, koska perheen vaatesäilytys tulisi sinne.

Pesuhuone ja sauna vastaavasti saisi olla vähän pienempiä, koska perhe käyttää pääasiallisesti ulkosaunaa. Kuvat nykytilanteestaKuvia nykytilanteesta. 


Pohjapiirustukset


Nykyinen pohja ja suunnittelemani uusi pohja rinnakkain. 

Eteinen ja wc
Kuvia ja moodboard eteisestä ja wc:stä.Eteiseen suunnittelin kaksi erilaista kaappivaihtoehtoa: liukuovikaapisto, johon uppoaa paljon ulkovaatteita yms., sekä perinteisillä ovilla olevat kaapit, johon on keskelle upottettu penkki pukeutumista helpottamaan.  Lattiassa on harmaa 60*60cm laatta, seinät maalataan tikkurilan lämpimän valkoisella brie-sävyllä ja katto on vaaleaa sormipaneelia. 

Vessaan tulee seinään kiinnitettävä istun ja valkoinen allaskaapisto laatikoilla. Peilissä on valaisimet sivuilla. Lattiaan tulee hexagon mallinen puukuvioinen laatta, peiliseinään tulee pientä kalanruotolaattaa muut seinät maalataan tikkurilan valkoisella, katto on sormipaneelia.  KodinhoitohuoneKodinhoitohuoneesta tuli melkein tuplaten isompi nykytilanteeseen nähden. Korkeaa kaapistoa on kolmella seinällä, saarekkeessa on myös paljon säilytystilaa, sekä laskutilaa pyykeille ym. Lattiat on samaa 60*60cm laattaa kuin eteisessäkin, seinät tikkurila brie-sävy ja katto sormipaneelia. 

Sauna ja pesuhuone
Saunasta tuli pieni, pinta-alaltaan kolmen neliön kokoinen. Lasiseinä tuo mukavasti avaruutta tilaan. Kylpyhuoneessa on edelleen sama harmaa laatta kuin muissakin tiloissa, mutta pienemmässä koossa. Seinät on valkoista 60*60cm laattaa. Suihkun takana on syvennys pesuaineille. Syvennyksessä on 6-kulmainen marmorimosaiikki. Katossa on molemmissa huoneissa sormipaneeli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti